preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

Arduino u našoj školi

Autor: Danko Bertović, 5. 3. 2016.

Skupina učenika petog i šestog razreda OŠ IBM ove se školske godine uključila u nacionalni eTwinning projekt „Zvučno onečišćenje“ pod vodstvom učiteljice Anite Belančić.Osim što proučavamo zvuk, buku i mjerimo decibele po školi, u okviru ovog projekta pozvani smo u OŠ Pantovčak u Zagrebu na radionicu o korištenjuArduina koji su škole sudionici,uz pripadajuću osnovnu opremu, dobili kao donaciju.  Na radionici smo naučili što je Arduino, kako se njime rukuje i programira i što sve može kad se spoji na različite senzore.

Usput smo pogledali ručno izrađeni 3D printer, koji je jednim dijelom sastavljen upravo od isprintanih dijelova. Naši učenici Mateo Grdić i Marko Veršec su se, uz pomoć učitelja Danka Bertovića, jako dobro snašli u izvršavanju  svih zadataka, programskim kodovima i Arduino izazovima.

Jer jednom kad se svladaju osnove korištenja Arduina, potrebno je samo zadržati interes, potruditi se više i ...samo je mašta granica za primjenu ove „igračke za velike“. A kroz ovakvu igru se uče ozbiljna i primjenjiva znanja za budućnost. 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju