preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > O školi
O školi


 

Prva osmogodišnja škola, Osnovna škola Jure Kaurića ili, konačno, Osnovna škola Ivane Brlic-Mažuranic Ogulin - sve su to različiti nazivi pod kojima je djelovala i djeluje naša škola, no desetljećima s istim ciljem – pružiti što kvalitetniju naobrazbu i odgoj generacijama učenika kao temelj za daljnje obrazovanje i spremno suočavanje sa zahtjevima modernog vremena.
Smješteni smo u središtu Ogulina, u Ulici Josipa bana Jelacica, u staroj zgradi izgrađenoj 1891. godine na prijedlog Ivana Mažuranica, prvoga bana pučanina. Ove znamenite ličnosti, čije nezaboravno djelo presijeca naše duhovne i prostorne koordinate, stavlja pred sve nas obvezu da ozbiljno pristupimo našem pozivu te učinimo prostor škole značajnim kulturnim stjecištem u našem gradu.
Škola broji preko 470 učenika zajedno s područnim školama Jasenak, Drežnica i Kučinici, a u sklopu škole djeluje i Osnovna glazbena škola koju pohadaju brojni naši učenici.
Uz obvezatni nastavni program, učenici mogu birati izmedu više izvannastavnih aktivnosti, te se pridružiti školskom zboru, likovnoj grupi, radijskoj i novinarskoj sekciji ili informatičkoj grupi.
Za nadarene ucenike organizirana je dodatna nastava kao priprema za sudjelovanje na daljnjim natjecanjima u znanju i vještinama.
Na Dan grada Ogulina 1996. godine, a povodom 40-godišnjice rada škole i 230 godina školstva u ovom kraju, škola je dobila priznanje Gradskog vijeća i Poglavarstva za promicanje znanja, ljubavi i odgoja medu generacijama mladih ovoga kraja.
Težnja je nastavnoga kadra uciniti školu mjestom ugodnog boravka za ucenike. Kombinacijom razvijanja radnih navika i osjecaja odgovornosti u ucenika te uvažavanjem djeteta kao cjelovite licnosti, a ne samo "čovjeka u malom", nastoji se osigurati slobodno vrijeme za kreativan i samostalan rad ucenika i predstavljanje vlastitih interesa.
Najbolje razumijevanje istih učenici ce postici upoznaju li sami sebe, svoju najužu sredinu i usporede li iskustveno svoje spoznaje s prilikama u ostalim krajevima Hrvatske i Evrope.
Učenici stoga komuniciraju sa svojim vršnjacima kroz razlicite susrete, a škola redovito organizira i izlete ili nastavu u prirodi.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju