preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 

Raspored za školsku godinu  2019/2020

Raspored nastave solfeggia i zbora

Darko Misirača , raspored

David Grdić, raspored

Nikolina Halusek, raspored

Ranko Rubeša, raspored

Tomislav Kučinić, raspored

Željko Špoljarić, raspored

Kristina Zolota , raspored

Osnovno glazbeno obrazovanje u Ogulinu djelovalo je dugi niz godina pri Radničkom Sveučilištu.

1.IX. 1978.godine prelazi u Osnovnu školu Jure Kaurić, a od 1991. godine Ivana Brlić-Mažuranić. Učenici pohađaju nastavu glasovira, gitare, harmonike i solfeggia. Osnovno glazbeno obrazovanje traje 6. godina počevši od III.razreda Osnovne škole. Na kraju školske godine učenici su polagali razredne ispite pred Komisijom Osnovne glazbene škole Ivo Tijardović iz Delnica do 30. VI.1998. godine.

Te školske godine počinje vrlo uspješna suradnja sa Osnovnom glazbenom školom iz Karlovca. Profesori – mentori glazbene škole Karlovac tijekom školske godine prate rad učenika a na kraju školske godine dolaze na ispite,ocjenjuju učenike a učenici završnog VI. razreda dobivaju svjedođbe. Svoje umijeće muziciranja učenici su dokazali na brojnim koncertima, školskim priredbama i programima grada Ogulina.

1981,. godine osnovana je tamburaška sekcija koja uspješno djeluje od 1944. godine. Od malih dječaka koji su rasli uz tambure izrasli su u "velike tamburaše" koji i danas djeluju pri Kulturno umjetničkom društvu Klek .

Među brojnim generacijama učenika posebno bi istaknula Kristinu Špigl-učenica glasovira koja je školske godine 1979/80. završila Osnovnu glazbenu školu i nastavila obrazovanje u Srednjoj glazbenoj školi u Karlovcu koju je s uspjehom završila.

Svake školske godine sve više učenika želi se susreti s glazbenom umjetnošću jer ona nas oplemenjuje, pruža radost muziciranja, otkriva ljepotu i svoju snagu. Vodi nas u svijet emocija, izaziva u nama doživljaje i upoznajući stvaralački rad glazenih velkana učenicima pruža mogućnost da nađu svoje mjesto među milijunima ljubitelja tonske umjetnosti.

 

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju