preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

N A T J E Č A J za izbor pjesme 4. Foruma Mirotvorna škola

Autor: Danko Bertović, 8. 1. 2020.

Poštovani učenici,

krajem kolovoza 2020. godine Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin bit će domaćin 4. Foruma – Mirotvorna škola koji okuplja i poziva na sudjelovanje škole koje njeguju mirotvorstvo kao jednu od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske. Mirotvorna škola potiče odgoj za mir u osnovnim i srednjim školama te ističe doprinos školske zajednice u građenju kulture nenasilja u lokalnoj zajednici. Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin je prepoznata kao visoko nominirana škola koja je svojim radom, aktivnostima i projektima u područjima nenasilja, uvažavanja i toelerancije zaslužila dobiti naslov “Mirotvorna škola”. 

Priznanje Mirotvorna škola obuhvaća trajne napore školske zajednice kojom ona pridonosi da kao društvo nenasilnim metodama napredujemo prema solidarnoj, pravednoj, miroljubivoj i mironosnoj zajednici. U takvoj zajednici su kvaliteta života, poželjna budućnost i zajednička nada utemeljeni na ljudskoj povezanosti i povjerenju, tu se ljudski potencijali ne razvijaju na štetu drugoga nego, upravo obrnuto – kroz solidarnost, uključivanje i suradnju – običnih ljudi, mladih i starih, ljudi sa posebnim potrebama i onih s posebnim odgovornostima u zajednici. Brine se i o sveukupnoj prirodi, biljkama, životinjama i okolišu. Upravo je škola prostor u kojem djeca mogu njegovati različitosti i razvijati vještine nenasilnog rješavanja problema i suradanje, zajedno osmišljavajući svoju ulogu u multikulturnim školskim sredinama.

Budući će se 4. Forum - Mirotvorna škola odvijati u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, pozivamo sve učenike četvrtih do osmih razreda da doprinesu održavanju 4. Foruma te dostave prijedloge svojih pjesama od kojih će se izabrati ona najbolja, uglazbiti i biti pjesma 4. Foruma - Mirotvorna škola.

Uvjeti:

  • učenici četvrtih do osmih razreda Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić
  • prijedloge pjesama dostavljati svojim razrednicima od 08. siječnja 2020. do 03. veljače 2020. godine
  • tema pjesme je “MIR JE U MOJIM RUKAMA”

Nakon isteka roka, Povjerenstvo u sastavu učitelja hrvatskog jezika će pregledati prijedloge pjesama i izabrati najbolju.

RAVNATELJICA

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju