preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

POČELO JE POČELO

Autor: Danko Bertović, 6. 9. 2019.

Dragi moji učenici,

Nakon dva i pol mjeseca odmaranja, kupanja, igranja, ljenčarenja, gledanja kasnovečernjih filmova i kasnijeg jutarnjeg buđenja, zasigurno Vam je teško vratiti se u staru, desetomjesečnu kolotečinu koja donosi puno odgovornosti, učenja, obaveza i ranijeg polaska na spavanje. O početku školske godine najčešće ovisi tijek cijele godine pa stoga, već sada na samom početku treba krenuti vrlo odgovorno i redovito učiti. Svim učenicima i djelatnicima Škole želim sretnu i uspješnu 2019. /2020. školsku godinu.

 

I ove školske godine nastava se održava u jednoj smjeni. Na školskom dvorištu čekat ćete svoje razrednike koji će doći po vas na dvorište kako bi vas odveli do učionice u kojoj ćete preuzeti nove udžbenike i radne bilježnice. Stoga ponesite u školu ruksake i torbe kako bi lakše i na primjeren način mogli odnijeti udžbenike kući.
Prvog dana nastave imat ćete 3 sata: dva sata Sat razrednika i treći sat po rasporedu (planirana je Sv. Misa u Crkvi Sv. Križa za učenike 5.- 8. razreda). Nakon toga odlazite kući, a za učenike putnike je organiziran prijevoz autobusima.
Marenda za učenike od 1.– 4. razreda i za učitelje predmetne nastave, dijelit će se u 9:35 sati, dakle poslije drugog sata. Svoje cipele, učenici nižih razreda ostavljat će u svojim razredima u ormarićima za cipele, a jakne na vješalicama u razredima. Raspored sati dobit ćete od svojih razrednika. Prvi tjedan nastave, učenici 2. - 4.razreda imaju nastavu do 11,35 sati, a prvašići do 10,35 sati. Autobusi su organizirani za učenike po završetku nastave.

I u ovoj školskoj godini imat ćemo produženi boravak, ali s dvije učiteljice. Učenici nižih razreda koji nakon nastave ostaju u produženom boravku, uputit će se u učionicu na drugom katu koja je pripremljena za rad produženog boravka . Vaše učiteljice će vam pokazati prvog dana nastave koja je učionica namijenjena za produženi boravak za učenike 2. –ih, 3. – ih i 4. – ih razreda, a za učenike 1. – ih razreda učionica produženog boravka je u prizemlju.
U produženom boravku nastavljate raditi, igrati se i učiti s drugom učiteljicom dok po vas ne dođu roditelji. Tada odlazite kući. Produženi boravak kreće s radom od utorka, 10. rujna 2019. godine.

 

Učenici od 5. – 8. razreda rade u kabinetskoj nastavi. Kada dođete u školu, odložit ćete svoje jakne i cipele na označenom dijelu predviđenom za vaš razred, a s torbama ćete se uputiti na nastavu u onu učionicu koja vam je upisana prema rasporedu. Raspored s brojem učionice ili kabineta u koji treba otići na nastavu dobit ćete od svojih razrednika koji će vam dati detaljnije upute na satu razrednika. Učenicima 5.– 8. razreda i učiteljima nižih razreda marenda se dijeli poslije 3. sata, dakle u 10:35 sati.

Po završetku nastave svoje šlape ostavljate ispod klupa u hodniku gdje ste ostavili cipele. Autobusi su organizirani za povratak kućama po završetku nastave.

Molim sve učenike i učitelje za pažljivost i strpljivost, naročito prilikom kretanja i boravka na hodnicima, a u koliko bude nekih nejasnoća možete se obratiti dežurnom učitelju na hodniku. Na svakom razredu bit će zalijepljeni rasporedi koji će vam uvelike olakšati kretanje iz kabineta u kabinet.

Sv. Misa za početak nove školske godine za učenike 5. – 8. razreda bit će prvi nastavni dan, u ponedjeljak, 9. rujna 2019.godine u 10, 00 sati, a za učenike 1. – 4. razreda u četvrtak, 12. rujna 2019. godine u 11, 00 sati. Poslije mise organiziran je prijevoz kućama za učenike nižih razreda.

Sv. Misa za učenike Područne škole Kučinići bit će u srijedu, 11. rujna 2019. godine u 9:00 sati u Crkvi blaženog Alojzija Stepinca.

Želim Vam svima puno uspjeha u novoj 2019. / 2020. školskoj godini uz mnogo veselih trenutaka, ali i odgovornog ponašanja i ustrajnog rada kako bi ova školska godina za sve nas uistinu bila uspješna.

 

RAVNATELJICA:

Anđelka Salopek, mag. prim.educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju