2021-02-02 11:24:48

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOGA DANA DARIVANJA KNJIGOM 14. veljače 2021.

O Međunarodnome danu darivanja knjigom

 

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

 

U razvoju djeteta čitanje je značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

 Prikupljanje slikovnica odvija se pod geslom "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj". Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi!", te stoga pozivamo učenike naše škole i njihove roditelje da, ako su u mogućnosti, odvoje slikovnice i dječje knjige koje više neće koristiti i  daruju ih onima koji ih nemaju dovoljno. Donijeti ih mogu u školsku knjižnicu, a po završetku akcije prikupljene slikovnice i knjige biti će proslijeđene potrebitima.

 

Akcija  prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga provoditi će se od  3.2.2021. do 15.2.2021.

 

Hvala svima koji će se odazvati ovoj akciji!

 


Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin