preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

DANI KRUHA DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Danko Bertović, 8. 10. 2020.

 

Dana 16. listopada 2020. godine (petak) u našoj Školi  održat će se manifestacija Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Navedenu manifestaciju predvodit će ogulinski župnik Nikola Prša.

To je vrijeme kada bismo se svi trebali sjetiti što nam je Bog darovao i koliko mu moramo biti zahvalni.

Tim povodom održat će se blagoslov kruha i plodova zemlje za učenike razredne nastave u 9:00 sati, a za učenike predmetne nastave u Školskoj sportskoj dvorani s početkom u 9:50 sati. Poslije blagoslova učenici će skupa sa svojim razrednicima blagovati kruh u razredima.

Zbog epidemioloških mjera na žalost nećemo posjetiti Dom za starije i nemoćne ''Srećko Badurina'' i Udrugu ''Radost'', ali Vam ovim putem preporučamo da se prilikom blagovanja kruha i njihovih štićenika sjetite.

Pozivam učenike da u ponedjeljak 12. listopada 2020. godine donesu različite proizvode i oblike domaćeg kruha, peciva, plodova zemlje, sjemenje koje se koristi za proizvodnju kruha, košarice te prikladan ručni rad koji će poslužiti za uređenje izložbenog stola. Izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, učeničkih radova i sl. bit će postavljena u predvorju Školske športske dvorane.

U istom tjednu, od 12. do 16. listopada obilježit ćemo Tjedan zdravog doručka (školske marende). Predvidjeli smo malo drugačije marende, „zdravije“, za koje se nadamo da će Vam se svidjeti te Vas pozivam da svojim razrednicima to i prenesete kako bismo Vam ih opet mogli pripremiti.

Kao i svih proteklih godina u mjesecu listopadu provodimo akciju Solidarnost na djelu. Stoga u ponedjeljak 12. listopada započinjemo prikupljanje hrane za školsku kuhinju. Već tradicionalno, prikupljat ćemo voće, povrće…, a ako netko nema, a želi donirati u školsku kuhinju, može donijeti šećer, brašno, ulje, sol, tjesteninu, rižu i sl. Molim Vas da u vrećicu u kojoj donosite namirnice stavite papirić sa svojim podatcima. U školsku kuhinju možete donijeti namirnice od 8,00 do 14,00 sati.

 

RAVNATELJICA

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju