preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

Dani medijske pismenosti 2020.

Autor: Danko Bertović, 10. 6. 2020.

     U vremenskom razdoblju od  30. ožujka do 5. travnja 2020. godine trebali su se održati 3. Dani medijske pismenosti, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

    Cilj ovog projekta  je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti , unaprijediti medijsko obrazovanje te upoznati djecu i mlade s opasnostima koje se u medijskom prostoru kriju.  

    U skladu s nastalom  situacijom i mjerama za zaštitu od korona virusa većina planiranih aktivnosti provedena na daljinu ili naknadno.

    Učenici II. a razreda, povratkom u školske klupe, sudjelovali su u navedenom projektu provedbom radionice s temom Negativne strane medijskih sadržaja-Nasilje u crtanim filmovima. Učenici su vlastitim odabirom crtanih filmova ukazali da prate i sadržaje s nasilnim scenama.  Čitanjem Slikovnice o medijima upoznali osnovna obilježja medijskih sadržaja primjerenih njihovoj dobi. Prateći likove i događaje spoznali su nepostojanje osjećaja u medijskim sadržajima koji im se nude.  Gledanjem isječaka crtanih filmova uočili su nasilje u postupcima  likova te upoznali način prezentacije medijskih sadržaja pomoću simbola. Provedenom raspravom zaključili  da je nasilje u virtualnom svijetu opasno u stvarnom svijetu i igri s prijateljima te da se niti jedan oblik nasilja iz virtualnog svijeta ne smije oponašati.

                                                                                           Alemka  Lovnički

                                                                                           učiteljica II. a razreda       
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju