preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

Prijatelji-čuvari malog srca

Autor: Danko Bertović, 29. 11. 2019.

Bogatstvo je sve  što čujemo, vidimo i osjećamo.

        Cijenimo li to bogatstvo?  Vidimo li, čujemo li, osjećamo li ono što bismo trebali vidjeti, čuti, osjećati? Za one koji se tome nadaju  i od nas očekuju.  Za one koji ne vide problem tamo gdje ga mi vidimo, za one koji otvorena srca očekuju naš osmijeh, našu ljubav, našu pažnju , našu dobrotu. Za one koji često pružaju ruku u prazno, a zatim je posramljeno povlače. Ne osjećaju blagu toplinu prijateljske ruke i radost zbog iskreno upućena osmijeha.

          Zašto? Zato što su drugačiji, posebni?  

         Biti poseban, biti drugačiji-u tome je čudesnost svijeta oko nas. I tome se trebamo diviti. To nas razvija  i oplemenjuje.

        „Kada  si sretan , i sunce za tobom žuri“-dvosmjerna je poruka primanja i davanja, sreća u svakome tko poklanja i prima.

         Upravo iz tih razloga  želimo istaknuti da  u mjesecu studenome obilježavamo Svjetski dan tolerancije te  kroz različite aktivnosti s učenicima tijekom cijele godine   utječemo na razvoj  tolerancije i nenasilja, prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Naši su učenici, želeći biti prihvaćeni onakvi kakvi jesu, pisali poruke o prijateljima kao čuvarima malog srca te  svojim porukama upotpunili plakate koji su postavljeni na javnim mjestima, a  uče nas kakav prijatelj treba biti.

         I na kraju, svima koji i malo posustanu, upućujemo poruku:

„Hrabriji si nego što vjeruješ da jesi,

jači si nego što izgledaš i pametniji nego što misliš.

Milne, A.A. Medvjedić Winnie Pooh. 

 

                                                                                     Alemka Lovnički i Ana Naglić

        
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju