preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Danko Bertović, 15. 10. 2019.

Dana 16. listopada 2019. godine (srijeda) u našoj školi održat će se manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Navedenu manifestaciju predvodit će ogulinski župnik Josip Štefančić.

To je vrijeme kada bismo se svi trebali sjetiti što nam je Bog darovao i koliko mu moramo biti zahvalni.

Tim povodom održat će se blagoslov kruha i plodova zemlje za učenike razredne nastave u Školskoj sportskoj dvorani s početkom u 9:00 sati, a za učenike predmetne nastave u 9:50 sati. Poslije blagoslova učenici će skupa sa svojim razrednicima blagovati kruh u razredima.

Učenici koji sudjeluju u programu za posjet Domu za starije i nemoćne ''Srećko Badurina'' i Udruzi ''Radost'' opravdano će taj dan izostati s nastave.

Izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, učeničkih radova i sl. bit će postavljena u predvorju Školske športske dvorane.

S obzirom na brojne aktivnosti, pozivam mame, tate i bake da doprinesu bogatoj izložbi kruha te ujedno zahvaljujem svima na odazivu.

RAVNATELJICA:

Anđelka Salopek, mag.prim.educ
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju