preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

EUROPSKI ŠKOLSKI ŠPORTSKI DAN – ESSD 2019.

Autor: Danko Bertović, 24. 9. 2019.

Europski školski športski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. godine vrlo uspješno organizira Mađarski školski športski savez.

Ove godine u organizaciji Europskog školskog sportskog dana, koji se održava 30. rujna 2019. uključit će se mnogo europskih zemalja među kojima i Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.  U našoj školi planirana je aktivnost pješačenja na brdo Kopanik – Ogulinska kalvarija za srijedu, 25. rujna 2019. za učenike od 5.-tog do 8.-og razreda nakon trećeg sata.

Povratak se očekuje u 13,15 sati kada su naručene autobusne linije za povratak kućama.

Slijedeći tjedan planiramo i vožnju biciklima te ćemo vas o toj aktivnosti obavijestiti naknadno što će ovisiti o prognozi vremena.

Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama osmislit će sportske aktivnosti poput poligona spretnosti, štafetnih igara, graničara i sl.

Želimo Vam ugodno druženje na putu do brda Kopanik!

 

RAVNATELJICA ŠKOLE:
Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju