preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

EUROPSKI ŠKOLSKI ŠPORTSKI DAN – ESSD 2018

Autor: Danko Bertović, 11. 10. 2018.

Europski školski športski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. godine vrlo uspješno organizira mađarski Školski sportski savez.

                Ove godine u organizaciji Europskog školskog  sportskog dana, koji se održao 30. rujna 2018. uključilo se mnogo europskih zemalja među kojima i Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. U našoj školi planirana je aktivnost pješačenja na Klek za petak, 12. listopada 2018. godine za učenike od 5.- do 8. razreda. Molimo da se iz svakog razreda, u dogovoru s razrednicima odabere po 5 učenika koji će pješačiti na Klek uz profesore Vilka Sušnja i učiteljicu TZK Katarinu Magdić. Poslije drugog sata, u 9:35 sati, odabrani učenici uzet će marendu u školskoj kuhinji, a molimo da sa sobom uzmu bočicu vode.

Povratak se očekuje u 13 : 15 sati  kada su naručene autobusne linije za povratak kućama.

                Slijedeći tjedan planiramo i vožnju biciklima te ćemo vas o  toj aktivnosti obavijestiti naknadno što će ovisiti o prognozi vremena.

                Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama osmislit će sportske aktivnosti  poput poligona spretnosti, štafetnih igara, graničara i sl.

                Želim Vam ugodno druženje na putu do Kleka.

 

 

RAVNATELJICA

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju