preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

EUROPSKI ŠKOLSKI ŠPORTSKI DAN –ESSD 2020.

Autor: Danko Bertović, 27. 9. 2020.

Europski školski športski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. godine vrlo uspješno organizira mađarski školski sportski savez.

Ove godine u organizaciju Europskog školskog sportskog dana, koji se održava u srijedu, 30. rujna 2020. godine uključilo se više od 15 europskih zemalja među kojima i Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U našoj Školi planirane su dvije sportske aktivnosti: bicikliranje u suradnji s biciklističkim klubom Frankopan uz pratnju djelatnika PP Ogulin i planinarenje na Stožac. Stoga molimo učenike 5.-8. razreda da u dogovoru sa svojim razrednicima prijave se za planinarenje na Stožac koje predvodi profesor Vilko Sušanj i učiteljica TZK Katarina Magdić. O odlasku na Sožac dobit ćete informacije od učitelja TZK Vilka Sušnja i Katarine Magdić.

Predlažemo da se u bicikliranje uključi po 5-6 učenika 5. – 8. razreda u dogovoru s razrednicima i učiteljima TZK, a njih će predvoditi učitelji TZK Vilko Sušanj i Katarina Magdić uz pridružene slobodne učitelje i ravnateljicu kao podršku i pomoć. Polazak iz školskog dvorišta bit će u 11 sati iz školskog dvorišta u pravcu semafora, Plodina, Koci, Bukovnik, Škare, Bošt, Kučinići, jezero sabljaci, Brezik, Pešćenica, Sv. Rok, Lomost i dvorište škole. Bez kacige  koja je obavezna, učenik neće moći voziti bicikl pa molimo sve učenike da do srijede osposobe naročito kočnice i gume na biciklu i nabave potrebnu kacigu.

 Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama osmislit će sportske aktivnosti poput Poligona spretnosti, štafetnih igara, graničara i slično.

Želim Vam ugodno druženje te pažljivost pri upravljanju biciklom na ogulinskim prometnicama.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju