preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST

Autor: Danko Bertović, 13. 3. 2020.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je 11. ožujka 2020. godine sve Škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije. Sve osnovne i srednje škole trebaju do ponedjeljka do 12;00 sati uspostaviti komunikacijske kanale i podijeliti opremu učenicima sukladno Uputi.

Temeljem dopisa Ministarstva od 13. ožujka 2020. godine u svim osnovnim i srednjim školama neće se održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine već će krenuti izvođenje nastave na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na trećem programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u slijedećim terminima u programu pod nazivom „Škola na Trećem“.

Razred

Termin

  1. razred OŠ

8 – 10 h

  1. razred OŠ

10 – 12.30 h

  1. razred OŠ

13 – 16 h

  1. razred OŠ

16 – 19 h

 

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT3 pod nazivom „Škola na Trećem“ bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4-5 sati na dan. Sadržaj će uključivati video snimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovog osnovnog paketa pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu.
Dodatno, sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8:00 – 14;00 sati.

Nastava će se održavati od 3 do 5 školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama Carneta te će škole i na svojim mrežnim stranicama prenositi iste informacije.

Stoga Vas molimo da pratite mrežne stranice Škole.

Razrednici će svaki dan podsjetiti učenike na dnevni raspored u „virtualnim“ razredima od 5. – 8. razreda u osnovnim školama i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan. Predmetni nastavnici trebaju davati i upute vezano uz korištenje materijala u udžbenicima te samostalnog rada učenika. Učenici će dobivati i jasne domaće zadaće kako bi se mogao pratiti njihov rad.

Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom“ razredu.

Učitelji će kontinuirano dati povratne informacije učenicima različitim metodama vrednovanja kao što su učenje i vrednovanje za učenje, a vrednovanje naučenog za sada nije obvezno. Potpora predmetnim nastavnicima pružat će se u odgovarajućim predmetnim „virtualnim“  učionicama  na Loomenu u kojima se provode redovite edukacije za Školu za život.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Učenici u školi također trebaju pratiti nastavu na programu HRT3. Dakle, za njih neće biti organizirana nastava nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati na nastavi na daljinu uz praćenje učitelja. Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristiti u školi ako učenik dolazi u školu ili kod kuće ako učenik ostaje kod kuće. Međutim, u ovom drugom slučaju potrebna je suglasnost roditelja i pomoćnika. Uslugu je moguće koristiti i vremenskom opsegu koji je potreban za praćenje nastave na daljinu, najviše koliko je učenik koristio uslugu pomoćnika u nastavi u školi.

Učenici Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin započet će s online nastavom od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine prema dogovoru sa svojim učiteljem koji će ih kontaktirati i upoznati s održavanjem nastave na daljinu.

Slijedeće obavijesti bit će dostupne nakon sutrašnjeg sastanka s ravnateljima škola i ministricom znanosti i obrazovanja poslije 14;00 sati.

UPRAVA OŠ IVANE BRLIĆ – MAŽURANIĆ OGULIN

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju