preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

IZVANUČIONIČKA NASTAVA UČENIKA 2. RAZREDA MATIČNE ŠKOLE,PODRUČNE ŠKOLE KUČINIĆI I 1. I 2. R. PODRUČNE ŠKOLE JASENAK

Autor: Danko Bertović, 30. 5. 2016.

U srijedu , 25.5.2016. godine učenici 2.a  i  2.b. r. Matične škole  , 2.r. Područne škole Kučinići  i  1. i 2.r. Područne škole Jasenak realizirali su svoju izvanučioničku nastavu .Naše prvo odredište je bila Etno kuća i sve nas je oduševila   kao riznica kulturne baštine s kojom su nas upoznale gospođe iz Kulturno umjetničkog društva Sveti Juraj iz Zagorja Ogulinskog. Oživjeli smo  jedan kutak prošlosti  i  otputovali u vrijeme naših baka i djedova. Nakon iscrpnog putovanja u prošlost svi smo se osvježili uz čašu domaćeg soka od cikle koji su pripremile naše domaćice.

Uz stručno vodstvo uputili smo se dalje prema Šmitovom  jezeru.  Šmitovo jezero, za koje je vezana narodna predaja prema kojoj je djevojku od zmaja spasio  Sveti Juraj, a otisak konjskog kopita sačuvan je na kamenu pokraj jezera. Kao i u ostalim dijelovima Ogulina i ovdje ima nekoliko špilja. Najpoznatija je Rupećica u kojoj je nađena čovječja ribica.

Poneseni ljepotama našeg zavičaja uputili smo se prema Vodocrpilištu  Zagorske Mrežnice koje opskrbljuje vodom Grad Ogulin i okolicu. Djelatnici Vodocrpilišta su nas upoznali s putovanjem vode od izvora do kućanstava.

I na kraju,  posjetili  smo farmu krava u Ribarićima mlade i vrijedne obitelji Luketić, Mladena i Helene, ponosa našeg zavičaja . Oni su nam nesebično sa  svojim kćerkama otvorili vrata svog doma i upoznali učenike kako skladno živi mlada obitelj i brine o sto muznih krava i teladi. Sve su nas počastili sa ukusnim krafnama . I tako je  šećer uistinu došao na kraju,…

Sretni i veseli vratili smo se svojim kućama .

učiteljice Alemka, Glorija , Ivanka , Simica i učenici  
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / www.os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju